Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η εταιρεία Αφοι Αλεξ.Σολομωνίδη είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε το 1966 στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό την επεξεργασία και πώληση μαρμάρων. Ιδρυτές τα αδέρφια της οικογένειας, Νικόλαος, Δημήτριος, Ελευθέριος και Θεόδωρος.

Το επιχειρηματικό πνεύμα και η εργατικότητά τους, δημιούργησε την ανάγκη μεγαλύτερου χώρου με βιομηχανοστάσιο, γεγονός που τους οδήγησε στη περιοχή της Νεοχωρούδας, και συγκεκριμένα στο 13ο χλμ Θεσσαλονίκης-Νεοχωρούδας, όπου βρίσκεται και σήμερα η βιομηχανία μαρμάρου «Σολομωνίδη»

Από το 1973 έως το 1989 η επιχείρηση είχε μια γρήγορη ανάπτυξη, επενδύοντας από πολύ νωρίς σε σύγχρονο για την εποχή εξοπλισμό δημιουργώντας μια κάθετη παραγωγική μονάδα μαρμάρου.

Το 1989 εισχωρεί η δεύτερη γενιά, δρώντας παράλληλα με τους ιδρυτές, μέχρι το 1999. Στο τέλος της μεταβατικής αυτής περιόδου και έχοντας αποκτήσει εμπειρία, το 2000 η σκυτάλη της επιχείρησης πέρασε στη δεύτερη γενιά.

Από το 2000, αντιλαμβανόμενοι τις νέες απαιτήσεις της αγοράς και τις τάσεις της εποχής, η επιχείρηση αρχίζει να πραγματοποιεί εισαγωγές πρώτων υλών μαρμάρων, πωρόλιθων και γρανιτών με σκοπό τη δημιουργία μεγάλης ποικιλίας σε ποιότητες και χρώματα. Παράλληλα ξεκινά την εξαγωγική της δραστηριότητα προς τρίτες χώρες.

Το 2003, δημιουργεί έναν πρότυπο εκθεσιακό χώρο στη λεωφόρο Γεωργικής Σχολής 7, στη περιοχή της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη, απευθυνόμενη σε κατασκευαστές, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, διακοσμητές και ιδιώτες, με μεγάλη ποικιλία μαρμάρων, γρανιτών και άλλων φυσικών και τεχνητών πετρωμάτων.

Η ραγδαία άνοδος που συνεπάγονται οι παραπάνω κινήσεις, οδηγούν το 2003 την επιχείρηση σε επενδύσεις υπερσύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού και στην επέκτασή της με νέες στεγασμένες εγκαταστάσεις, ενισχύοντας την παρουσία της στον χώρο του μαρμάρου και καθιστώντας την μια από τις ηγετικές μαρμαροβιομηχανίες στη χονδρική και λιανική πώληση.


Το 2009, η εταιρία αποφασίζει να διευρύνει την γκάμα των υλικών της, ξεκινώντας δυναμικά την εισαγωγή οικολογικών προϊόντων, τεχνομαρμάρων και τεχνογρανιτών (quartz).

Την τελευταία δεκαετία, η επιχείρηση συνεχίζει την ανοδική της πορεία στις αγορές εσωτερικού και εξωτερικού, εμπλουτίζοντας συνεχώς την γκάμα των υλικών της και ανανεώνοντας τον μηχανολογικό της εξοπλισμό, καθώς επίσης ξεκινά να έχει και λατομικό προσανατολισμό, διατηρώντας την αισιοδοξία της, παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση.
1966
1990
1992
1995
2003
2003
2004
2007
2017
2017
2022
Close Recently Viewed
Categories
Μετάβαση στο περιεχόμενο