Τάσεις στις επιλογές πετρωμάτων

Παρακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις, βλέπουμε ότι τα φυσικά υλικά, όπως το μάρμαρο ή το ξύλο, δεν λείπουν από το προσκήνιο, παρότι τα τελευταία χρόνια έχουν βγει πολλά τεχνητά υλικά που προσομοιάζουν με τα φυσικά.

Η αίσθηση του φυσικού πετρώματος, δεν μπορεί να αντιγραφεί σε κανένα τεχνητό πέτρωμα και για αυτό το λόγο θα είναι πάντα πρώτα στη λίστα των επιλογών.

Επενδύοντας ένα σπίτι, έναν εσωτερικό χώρο ή ακόμα και εξωτερικό, αυτό που μετράει δεν είναι μόνο η όψη, να φαίνεται δηλαδή σαν να είναι για παράδειγμα μάρμαρο , αλλά να είναι.

Οι λάτρεις των φυσικών υλικών, γνωρίζουν το σημαντικότερο πλεονέκτημά τους: ότι θα έχουν ένα μοναδικό πέτρωμα που δεν θα υπάρχει σε άλλη εφαρμογή, διότι τα νερά και τα χρώματα δεν γίνεται να αντιγραφούν σε επόμενες εξορύξεις. Κάθε κομμάτι είναι μοναδικό!

Αξίζει να επισημάνουμε πως υπάρχουν στην αγορά ποικίλα φυσικά πετρώματα, με τιμές που ξεκινούν από τα 30€ το τετραγωνικό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι απαγορευτική η επιλογή  κάποιων από αυτά.

Έτσι κι αλλιώς οι τιμές στα μάρμαρα διαμορφώνονται με βάση τη σπανιότητα και όψη τους και όχι με βάση την ποιότητά τους.

Επιλέξτε φυσικά υλικά, που μεγαλώνουν μαζί μας στον χώρο, για neutral αίσθηση σε οικίες, καταστήματα ή σε άλλους χώρους. Δώστε την αίσθηση της πολυτέλειας επιλέγοντας ένα λευκό μάρμαρο Διονύσου ή εφαρμόστε τη μίνιμαλ αισθητική επιλέγοντας μονόχρωμα πετρώματα σε αποχρώσεις του γκρι, όπως το διάσημο sandstone Pietra Serena.

Τα τελευταία χρόνια, οι τάσεις προσανατολίζονται σε λευκά μάρμαρα με έντονα γκρι νερά, όπως το ιταλικό Calacatta, αλλά και σε σκούρα χρώματα, όπως το μαύρο, το γκρι και το σκούρο πράσινο.

Μπορείτε να δείτε όλες τις επιλογές φυσικών και τεχνητών μαρμάρων και γρανιτών, εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Μάρμαρα Σολομωνίδη – Θεσσαλονίκη

Έκθεση Οικοδομή Expo 2019: 18-20 Οκτωβρίου
TERRAZZO – Νέα τάση στην αρχιτεκτονική και διακόσμηση
Close Recently Viewed
Categories
Μετάβαση στο περιεχόμενο