Γιατί να επιλέξετε το μάρμαρο σαν υλικό στο μπάνιο σας;

Από την αρχαιότητα το μάρμαρο θεωρείται ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιημένα υλικά για την κατασκευή ενός μπάνιου. Από την ρωμαϊκή εποχή μέχρι και σήμερα το μάρμαρο φημίζεται για την αντοχή του στο χρόνο αλλά και για τη διαχρονική κλασική ομορφιά του.

Είτε πρόκειται λοιπόν για ανακαίνιση κατοικίας είτε για μια νέα κατασκευή το μάρμαρο θα δώσει στο μπάνιο σας μια πινελιά πολυτέλειας.

Σας προσφέρει μεγάλη γκάμα χρωμάτων, συνδυασμών και σχεδίων, με γραμμές ή πολύχρωμα νερά. Οι διαστάσεις των πλακών μαρμάρου μπορούν να είναι μεγάλες έτσι ώστε να δοθεί ένα πολύ κομψό αποτέλεσμα. Μπορείτε να ντύσετε έναν ολόκληρο τοίχο μπάνιου με μεγάλα πλακίδια και θα έχετε ένα εντυπωσιακό αλλά και ξεχωριστό μπάνιο. Το μάρμαρο είναι πάντα μοναδικό καθώς καμία πλάκα μαρμάρου δεν είναι ποτέ εντελώς ίδια με μια άλλη.

 

Τι είδους μάρμαρο να χρησιμοποιήσετε και γιατί;

 

Το τι είδους μάρμαρο να χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Για παράδειγμα, αν το μπάνιο σας είναι μικρό θα ήταν προτιμότερο να επιλέξετε ένα ανοιχτόχρωμο μάρμαρο έτσι ώστε να αναδείξετε τον μικρό χώρο πιο εύκολα. Ένα σκουρόχρωμο μάρμαρο δε θα ήταν η κατάλληλη επιλογή καθώς δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι το μπάνιο είναι ακόμα μικρότερο από ότι στην πραγματικότητα.

Ωστόσο σε ένα μεγαλύτερο μπάνιο οι επιλογές σας αυξάνονται αρκετά καθώς επιτρέπεται να κάνετε ακόμα και συνδυασμούς χρωμάτων είτε να επιλέξετε και έναν σκουρόχρωμο γρανίτη ο οποίος είναι ακόμα πιο ανθεκτικός στα καθαριστικά που χρησιμοποιούμε για την διατήρηση του χώρου.

 

Ανάλογα με το ύφος που επιθυμείτε να ακολουθήσετε (μοντέρνο, κλασικό, μινιμαλιστικό), γίνεται και η αντίστοιχη επιλογή μαρμάρου έτσι ώστε να ταιριάξει αρμονικά με το περιβάλλον και να επιτευχθεί ένα άριστα αισθητικό αποτέλεσμα.

 

 

 

 

Γιατί να επιλέξετε μαρμάρινο νιπτήρα;

 

Ο νιπτήρας είναι ένα από τα πιο βασικά σημεία του μπάνιου μας. Λόγω της συχνής χρήσης του αυτό που ζητάμε είναι ένα υλικό με αντοχή αλλά και συγχρόνως καλαισθησία. Για το λόγο αυτό μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το μάρμαρο σαν επιλογή θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους. Ταυτόχρονα είναι τέτοια η φύση αυτού του υλικού που σας δίνει αμέτρητες επιλογές.

 

Μπορείτε να επιλέξετε ότι σχήμα επιθυμείτε, από στρόγγυλο και οβάλ μέχρι και τετράγωνο ή κάποιο ιδιαίτερο σχήμα. Παράλληλα μπορείτε να το συνδυάσετε με ένα έπιπλο μπάνιου από ξύλο καθώς ταιριάζει απόλυτα με το μάρμαρο και είναι ένας μοντέρνος συνδυασμός.

 

 

Γιατί να επιλέξετε το μάρμαρο σαν υλικό στην ντουζιέρα σας;


Η νέα τάση στο μπάνιο είναι η χρήση ντουζιέρας αντί για μπανιερά. Το μάρμαρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στους τοίχους της ντουζιέρας σε style bookmatch, δηλαδή δημιουργία κατοπτρισμού δυο ή περισσοτέρων πλακών μάρμαρου για να συνδυαστεί το σχέδιο, η κίνηση και οι βένες που βρίσκονται στην πλάκα.

Όταν οι πλάκες τοποθετούνται από άκρη σε άκρη, οι βένες και η κίνηση συνεχίζονται από τη μια πλάκα στην άλλη, δημιουργώντας μια συνεχή ροή και σχέδιο. Έτσι με αυτήν την τεχνική η ντουζιέρα σας θα αποκτήσει μια ξεχωριστή ομορφιά και αισθητική.

Επιπλέον με βάση τις διαστάσεις της ντουζιέρας και αν το επιτρέπει ο χώρος μπορείτε να συνδυάσετε με το μάρμαρο που έχετε επιλέξει ένα μαρμάρινο χτιστό κάθισμα ή ακόμα και χτιστά μαρμάρινα ράφια.

 

 

 

Είναι εύκολη η συντήρηση του μαρμάρου στο μπάνιο;

 

Όσον αφορά τη συντήρηση το πρώτο και βασικό μέλημα ξεκινάει από την τοποθέτηση τον πλακών στο μπάνιο. Πρέπει να γίνει με σωστή τεχνική και κλίση έτσι ώστε να μην μένουν υπολείμματα νερού στο μπάνιο, για να μην δημιουργούνται υγρασία και λεκέδες.

Το μάρμαρο απαιτεί μεγάλη προσοχή στη διατήρηση και την καθαριότητα του. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να δίνουμε έμφαση στην επιλογή των καθαριστικών που χρησιμοποιούμε. Ασχέτως από την εταιρία και το είδος του καθαριστικού θα πρέπει να αποφεύγονται όξινα διαλύματα έτσι ώστε να μην χάσει τη γυαλάδα του με την πάροδο του χρόνου. Συνεπώς συνιστάται η χρήση ειδικού καθαριστικού για φυσικά πετρώματα.

 

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κάθε μάρμαρο έχει τα δικά του ιδιαίτερα  χαρακτηριστικά και αφήνει το δικό του αποτύπωμα. Καθώς διατίθεται σε πολλά χρώματα και είδη δίνει τη δυνατότητα αμέτρητων συνδυασμών και μεγάλη ελευθερία στην φαντασία σας.

Στα Μάρμαρα Σολομωνίδη θα συναντήσετε ειδικούς με γνώσεις και εμπειρία στο υλικό και γνωρίζοντας τις τρέχουσες αρχιτεκτονικές τάσεις θα σας καθοδηγήσουν στην υλοποίηση του οράματός σας.

Γνωριμία με τα Τεχνητά Διακοσμητικά Πετρώματα, Τεχνομάρμαρα, Τεχνογρανίτες – Χαλαζίες (Quartz)
Close Recently Viewed
Categories
Μετάβαση στο περιεχόμενο